Vijećničko pitanje: Kila Jug

Vijećničko pitanje: Kila Jug

Gradski vijećnik Tomislav Alujević Grgas u ime budućih stanara Kile Jug

Split, 19.prosinca 2013.

Grad Split - Gradsko vijeće

Predmet: Vijećničko pitanje

Kada će se dovršiti komunalna infrastruktura za zgradu Kila Jug koja je u nadležnosti Grada Splita odnosno komunalnih poduzeća?

Naime, Kila Jug d.o.o., Žnjanska 2 obavijestila je da se ugovoreni rok dovršetka prolongira zbog nedovršenosti komunalne infrastrukture, o čemu su dostavili i dopis nadzornog inženjera. Problem je posebno izražen kod onih, koji su kupili stan, a podstanari su s velikim ratama kredita.

I drugo pitanje, hoće li se na vrijeme provesti javni natječaj za prijevoz djece iz tog kvarta u školu Mejaši zbog nepostojećeg nogostupa do spoja s Vukovarskom ili će se uz kvalitetno rješenje nove prometnice omogućiti sigurnost pješaka pa tako i djece prilikom odlaska i dolaska iz škole.

Molim i pisani odgovor.

PREDSJEDATELJ
Zahvaljujem. Odgovor će dati zamjenik gradonačelnika gospodin Kovačević Goran. Izvolite.

GORAN KOVAČEVIĆ, zamjenik gradonačelnika

Zahvaljujem predsjedniče. Pozdravljam sve vijećnice i vijećnike. Nastavno za pitanje za internu prometnicu na Kili jug mogu vas obavijestit da je Grad Split završio postupak javne nabave te da ćemo krenuti, da je odabran izvođač te da ćemo krenuti vrlo skoro u izgradnju te interne prometnice. Razlog maloga kašnjenja jeste i u dogovoru sa investitorom koji od nas prije nego što smo počeli, imovinsko pravno vam je čisto zemljište, tako da nemamo nikakve prepreke da je napravimo. Investitor je od nas zatražio suglasnost prava građenja na tom dijelu koji je gradski kako bi napravio pokos jer je sa te strane ulaz u garaže u zgradu i to je bio razlog zašto smo dopustili da prvo investitor odradi svoj dio posla, tek nakon toga da Grad Split krene u izgradnju prometnice. Nadamo se da ćemo i dat ćemo sve od sebe da ta izgradnja se požuri da zbog toga ne bude došlo do kašnjenje useljenju same zgrade koja je pri kraju.

Komentari


Trenutno nema komentara. Budi prvi koji će komentirati članak.

Komentiraj članak

Ime (Obavezno)
Komentar (Obavezno)
CAPTCHA image
Unesite kod prikazan na slici