Vijećničko pitanje „Prezentiranje IT poduzetnika prilikom protokolarnih posjeta drugim gradovima i gradovima prijateljima“

Vijećničko pitanje „Prezentiranje IT poduzetnika prilikom protokolarnih posjeta drugim gradovima i gradovima prijateljima“

Split, 3. prosina 2014. godine

GRADSKO VIJEĆE GRADA SPLITA


PREDMET: Vijećničko pitanje „Prezentiranje IT poduzetnika prilikom protokolarnih posjeta drugim gradovima i gradovima prijateljima“

VIJEĆNIK: Tomislav Alujević Grgas

PITANJE: Za gradonačelnika gosp. Ivu Baldasara


Gospodine Gradonačelniče, od početka mandata odlučili ste u okviru svog djelovanja veliku pozornost posvetiti diplomatskim aktivnostima pa ste između ostalog osim u Italiji bili i u Rusiji te u Kini. U početku ste na službena putovanja nosili knjižicu projekata koju bi prezentirali domaćinima, kasnije se u javnosti počeo stjecati dojam da su se putovanja počela svoditi samo na protokolarnu razinu. Činjenica je da je nezaposlenost naš najveći problem te svaka poduzetnička inicijativa koja za posljedicu ima nova zapošljavanja je dobrodošla. U našem gradu djeluje niz poduzetnika pogotovo u IT sektoru koji stvaraju proizvode koji su konkurentni na drugim tržištima.

Jeste li spremni kod budućih putovanja povesti nekoga iz IT ili nekog drugog sektora kako bi prezentirali svoja znanja i proizvode te im na takav način pomogli da prošire tržišta što bi za posljedicu imalo otvaranje novih radnih mjesta, a onda i povećanje gradskog proračuna koji je nažalost zbog krize iz godine u godinu sve manji?


ODGOVOR 

GRADONAČELNIK

Hvala na pitanju. To mi otprilike izgleda kao hoću li ja kao premijer povest ekipu sa sobom iz IT sektora. Ja bih vrlo rado poveo ne samo iz IT sektora nego i druge gospodarstvenike međutim o njihovom trošku. Zato što ipak ako ste vidjeli ono što sam već javno prezentirao moje troškove putovanja su zaista minimalni. I ja uglavnom volim ić sam na putovanja, ali koji put i ne mogu. Diplomatska aktivnost grada kao što je Grad Split, drugi grad u Hrvatskoj, mislim da je neophodna i moj zadatak je prosječno jedan put mjesečno otić vani pa makar to bilo na par sati, a Vaše pitanje je na mjestu, zahvaljujem se, IT je zaista jedna djelatnost koja u gradu Splitu, sve više i više dobiva na značaju, sve važnija je i važnija. Imamo nekoliko tvrtki koje itekako dobro funkcioniraju koliko sam ja upoznat i mislim da ću ih kod sljedeća većeg putovanja ili dužeg putovanja, duže putovanje, to je barem tri dana pozvat i njih i druge da se pridruže, da dođu zajedno s nama ali ponavljam ne o našem trošku.

PREDSJEDATELJ

Izvolite

TOMISLAV ALUJEVIĆ GRGAS

Volio bih samo dodati da pogotovo u IT sektoru postoji firmi koje bi bile spremne i vama platit put, a da ih Vi prezentirate na pravi način u sredinama gdje oni mogu osvojit još više tržišta. Tako da mislim da ne bi trebalo samo razmišljat o tome kao trošak nego ipak kroz ono što je nama bitno da taj sektor dignemo na višu razinu i da imamo više zaposlenih na kraju.

PREDSJEDATELJ

Zahvaljujem.

GRADONAČELNIK

Je, hvala lijepa. Slažem se. Ako imate takvih saznanja da bi neki voljeli podijelit troškove, ne moraju baš platit, ne bi niti ja dozvolio da nam plate sve ali ako imaju nešto vrlo rado, vrlo rado ću prihvatit. Fala lipa.

Komentari


Trenutno nema komentara. Budi prvi koji će komentirati članak.

Komentiraj članak

Ime (Obavezno)
Komentar (Obavezno)
CAPTCHA image
Unesite kod prikazan na slici