Članci za ožujak 2014.

Žitarice

Žitarice

Antropologija nam potvrđuje da je od kada smo počeli uzgajati žitarice došlo do smanjenog rasta i manje mišićne mase kod čovjeka. Skratili su se udovi i prsti, a došlo je do povećanja nekih bolesti koje se vezuju uz žitarice, tako da se cijeli niz ozbiljnih zdravstvenih problema vezuje uz njih.
Mlijeko

Mlijeko

Sirovo, svježe, nepasterizirano mlijeko, je zdrava prirodna namirnica i izvanredan izvor nutrijenata, vitamina, minerala, enzima, pozitivnih laktobakterija, kao i masti i bjelančevina potrebnih našem organizmu. Mlijeko koje kupujemo u trgovinama je pasterizirano i homogenizirano.
Kako god bacio bumerang on se uvijek vraća nazad

Kako god bacio bumerang on se uvijek vraća nazad

Bumerang je alat koji su koristili Aboriđini kad bi išli u lov koji im je omogućavao da se vrati lovcu ukoliko ne pogodi lovinu. Koliko je bumeranga ispaljeno proteklih dana na turneji premijera po „downunderu“ ne treba ni spominjati jer nam se već puno toga vratilo, a vratit će nam se i premijer kao bumerang stoga nacijo „glavu dolje i bjež u zaklon“.
Doručak - protokol Budvvig

Doručak - protokol Budvvig

Doručak se inače zove 'protokol Budvvig' po znanstvenci Johanni Budwig. Korigirao sam ga prema krvnim grupama.
Treba li izbjegavati margarin?

Treba li izbjegavati margarin?

Kada se pojavio 1896. Godine bio je jeftina zamjena za maslac, sa kojim nema apsolutno ništa zajedničkog, osim sličnosti u ambalažiranju. Maslac je prirodna, hranjiva i zdrava namirnica, a margarin je potpuno neprirodan i štetan proizvod, koji se ne bi trebao nazivati namirnicom.