Članci za veljača 2014.

Od molotovljevih koktela do koktela govana. Živija slobodan Peristil!

Od molotovljevih koktela do koktela govana. Živija slobodan Peristil!

Prošli tjedan je prošao većinom s pogledom prema Ukrajini i tamošnjim događanjima koja u nekim elementima podsjećaju na neka događanja na našim prostorima. S jedne strane proeuropski orijentirani stanovnici kojima ruski nije materinji jezik, a s druge oni koji su ili Rusi...
Lektini

Lektini

Lektini su proteini iz namirnica koji imaju važnu i različitu ulogu u okviru svake krvne grupe. Između krvne grupe i hrane koju koristite postoji specifična kemijska interakcija.
Tabela prehrane po krvnim grupama i rezus faktorima

Tabela prehrane po krvnim grupama i rezus faktorima

Izradili smo tabelu s 405 namirnica u kojoj po prvi put možete vidjeti po krvnim grupama i rezus faktorima (0+,0-,A+, A-, B+,B-,AB+,AB-) treba li pojedine namirnice izbjegavati ili su izuzetno dobre te jesu li neutralne za pojedinu krvnu grupu. Ova tabela vrijedi za uvjete življenja do 2000m nadmorske visine.
Krvna grupa 'AB'

Krvna grupa 'AB'

Jedina dvokomponentna krvna grupa konstituirana od krvne grupe 'A' i krvne grupe 'B'. Još uvijek je najneistraženija i najzagonetnija krvna grupa. Najmlađa krvna grupa sa svjetskim prosjekom zastupljenosti od 5% a Indija je izuzetak sa približno 10% stanovništva. Univerzalni primatelj krvi, jer nema antigena na ostale krvne grupe.
Krvna grupa 'B'

Krvna grupa 'B'

Osobe krvne grupe 'B' emocionalno su dosta kompleksnije od osoba drugih krvnih grupa, kao da se nalaze u procijepu krvnih grupa '0' i 'A', nakon kojih su povijesno nastali.