Članci za listopad 2014.

Serijal

Serijal "ZDRAVI ŽIVOT": Masti i ulja u prehrani! - S1E1

Dragi prijatelji, posjetitelji ove stranice započeli smo novi serijal pod nazivom „Zdravi život“. Cilj nam je kroz niz emisija obraditi razne namirnice i dodatke prehrani te se osvrnuti i na zdravstvene probleme te na koji ih način prevenirati tj. kako ih što uspješnije liječiti. Naravno, moj gost je Denis Urošević Beroš već poznat javnosti po nizu predavanja i nastupa u medijima gdje govori o prehrani po krvnim grupama. Denisovo iskustvo je iznimno i kad su u pitanju sportaši te kako prilagoditi prehranu kako bi se postigli što bolji rezultati. Ostanite s nama do kraja serijala i obogatite se informacijama o prehrani i zdravlju.
Kompletni protein, kompletne činjenice

Kompletni protein, kompletne činjenice

Protein je izgrađen od manjih blokova ili molekula koje se zovu aminokiseline. Postoji primarno 21 različita vrsta aminokiselina koje se mogu povezati u bezbroj načina i tako ‘stvoriti’ protein (bjelančevinu). Da li je netko spomenuo Lego?
Kako lonac kroji taktiku u sportu?

Kako lonac kroji taktiku u sportu?

Intervju koji je dao jednom hrvatskom tjedniku glavni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije Drago Gorički, naveo me na komentar. Prosto je nemoguće da 12 godina reprezentativna nogometna momčad koristi spomenute prehrambene metode i namirnice za produkciju snage, izdržljivosti, eksplozivnosti...