Dodaci prehrani da ili ne?

Dodaci prehrani da ili ne?

Vitamini, minerali, biljni preparati, čajevi, antioksidansi i slično su nužni za zdravo funkcioniranje organizma, međutim treba biti oprezan kod uzimanja, doziranja, odabira proizvođača, kao i čitati naputke koji se nalaze na bočici i na knjižici, ili se savjetovati sa educiranom osobom. Možemo opet doći u situaciju da kriva osoba konzumira krivi dodatak prehrani.
Dioklecijanovi podrumi nisu ulica nego splitski Louvre!

Dioklecijanovi podrumi nisu ulica nego splitski Louvre!

Ovih je dana velika tema u gradu što i kako s podrumima? Osnovno pitanje koje se nameće po ovom problemu jest treba li grad kontrolirati svoje podrume i staviti ih u funkciju ili dati nekome drugome da s njima upravlja.
Istina o glutenu!

Istina o glutenu!

Gluten je biljna bjelančevina, koja se nalazi u žitaricama i to: pšenici, ječmu, raži, prosu, piru a nema ga u kukuruzu, riži, heljdi, gvinoji, amaranthu. Osim glutena glijadin je vrlo često spominjan termin uz gluten, čija je on podvrsta, a najviše ga ima u pšenici. Opasnost koje po zdravlje donosi gluten je realna i egzaktno se može utvrditi njegova štetnost na organizam, čime se može odagnati bilo kakva sumnja i nagađanje o problemima koje on navodno izaziva.
E-dodaci namirnicama

E-dodaci namirnicama

Glutaminat E620, 621, 622, 623, 624, 625 je opasan dodatak namirnicama. Povećava proizvodnju inzulina, izaziva pretilost, djeluje na leptin - regulator apetita. 
Samsung Gear 2 Neo

Samsung Gear 2 Neo

Dragi posjetitelji mojih stranica imam prigodu napisati osvrt na novi gadget koji se pojavio na tržištu, a mogao bi zainteresirati sve one koji koriste Samsung smartphone. Prateći informacije o izlasku na tržište novog pametnog sata Sasmung Gear 2 Neo uspio sam se istog domoći preko britanskog webshopa unlocked-mobiles.com.