Malodušnost Hajduka ili rasprodaja bodova

Malodušnost Hajduka ili rasprodaja bodova

Tek odigrana utakmica HNL-a Osijek-Hajduk (2:0), ne bi bila ništa neobično, da sam „Hajduk" prije utakmice nije između redova nagovijestio rezultat izjavama: „Mislimo na Dnjepar", „Igra Kalinić sa drugom momčadi", „Prioritet prolaz u četvrtak", „U mislima Dnjepar". Nigdje niti želje, niti primisli da se izbore tri boda u Osijeku. Pogledajte same kladioničarske komentare, tko je uložio na Hajduka? Odakle toliki defetizam, malodušnost, manjak samopouzdanja. Zašto predaja unaprijed, pa to nije hajdučki, a samo desetak dana ranije je Tudorov rad i govor na motivaciji bio za svaku pohvalu.
Portugal - Zemlja na kraju Europe

Portugal - Zemlja na kraju Europe

Za Antičke pomorce je prolaz kroz Gibraltarski tjesnac bio put u nepoznato, opasan ulazak u svijet morskih čudovišta koja proždiru pomorce i napadaju njihove brodove. Iza Herkulovih stupova leže nepoznate zemlje. Tamo zlato svjetluca u koritima rijeka, voće raste kao u rajskom vrtu, mora su bogata ribom, a šume pune veprova, srna i zečeva. Rijetki Feničani, Kartažani ili Rimljani su svladali strah potpiren jezovitim pričama i otišli u nepoznato. Tako je bilo nekad davno, a danas sjedim u zrakoplovu na direktnom letu Zagreb – Lisabon. Radujem se ponovnom dolasku u ovu pitomu zemlju bogate baštine, ukusne hrane, odličnih vina i srdačnih ljudi.
Hajdukov novi travnjak!?

Hajdukov novi travnjak!?

Do kraja ljeta u ''Hajduku'' je planirana zamjena postojećeg travnjaka sa novim travnjakom, koji bi uz pravu travu sadržavao 10-15% umjetnih travnatih vlakana.
BRAZIL: Je li umor alibi za neznanje?

BRAZIL: Je li umor alibi za neznanje?

Odlaskom u austrijski pripremni kamp pred odlazak u Brazil, Hrvatska nogometna reprezentacija je započela svoje kratke pripreme za svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Zanimljivost je da su sve izjave , kako izbornika Kovača, tako i igrača svedene na jednu jedinu riječ, a to je umor.
Lan i laneno ulje

Lan i laneno ulje

Nemojte ovaj uvodni dio preskočiti zbog svoje relativne 'znanstvene koncipiranosti', jer Vas na kraju čeka recept za najzdraviji doručak koji je do danas čovjeku poznat.